fredag den 20. september 2013

En vaskeægte efterårs-aktivitet:

MORMORBRØD!
Det er ved at være et par dage siden jeg sidst lavede det her brød, men det er simpelthen så GUDEgodt og syndigt med smør og (hjemmelavet?) marmelade, så jeg ikke vil snyde dig for opskriften! Det eneste det kræver er nok en køkkenmaskine, da dejen skal æltes GODT i 6-8 minutter. Spises med en god kop the eller varm kakao. - Fantastisk til den kolde tid vi snart ramler ind i..


Til 2 stk.

2 dl lunkent vand
2 dl lunken mælk
30 g gær
2 æg
10 g havsalt
50 g sukker
800 g hvedemel
50 g blødt smør

Hæld vand og mælk i en skål og udrør gæren heri. Tilsæt æg, salt, sukker og hvedemel og rør det sammen. Rør til sidst det bløde smør i dejen og ælt den i 6-8 minutter i hånden eller røremaskine, til den slipper skålen. Lad dejen hæve i 1 times tid på køkkenbordet med et klæde over.
Del dejen i 2 dele og så dem op til brød. Sæt brødende på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve et lunt sted til dobbelt størrelse. (Tager ca. ½-1 time.)
Bag brødende ved 200 grader alm. ovn i ca. 20 minutter. Afkøl på en bagerist.

TIP! HUSK godt med smør! :D



Ingen kommentarer:

Send en kommentar